Barion Pixel
Könnyű

Villa Conchi Cava No Alk. 0,0

5 690 Ft

5% CashbackMi ez?

Készleten

Termékjellemzők


Érdekelhetnek még…

Leírás

Villa Conchi

Cava 0,0% – Alkoholmentes

Katalónia, Spanyolország

A Villa Conchi a Ruiz de Galarreta család vidéki otthona, melyet Conchi, a matriarcha tiszteletére neveztek el. A Villa Conchi nem csak egy modern és elegáns Cava, amely Spanyolország legjobbját fejezi ki, hanem tisztelgés egy olyan nő előtt is, aki sokakat inspirált egyediségével, eleganciájával, törtetésével, és aki történetesen szerette a minőségi habzóborokat.

Conchi fia, Javier Ruiz de Galarreta számára 1993-ban kezdődött el az a kihívás, hogy Spanyolországot a prémium minőségű nemzetközi borkereskedelembe emelje fel. Meg volt győződve arról, hogy a prémium borok nagy potenciállal rendelkeznek az exportpiacokon, és együttműködést kezdeményezett minőségi Rioja Alavesa bortermelőkkel, majd később más régiók felé is terjeszkedett, mely magába foglalta a Cava területet is. A 2000-es évek elején Javier Katalóniában kereste azt az ideális területet, mely hozzájárul a számára tökéletes, elegáns és friss habzóborok elkészítéséhez. Penedésben lelte meg ezeket a minőségi szőlőültetvényeket. Comtats de Barcelona az a terület, ahol a Cava-termelés több, mint 95%-a koncentrálódik. Itt találjuk ennek a minőségi spanyol pezsgőnek az otthonát, Sant Sadurní d’Anoia községben, amelyet a Cava fővárosának tartanak. Ebben a városban állították elő az első üveg Cava-t 1872-ben. Katalóniában található, Spanyolország északkeleti részén, a Földközi-tenger partja mentén, közel az ikonikus és kozmopolita Barcelona városához.

2009ben, Javier édesanyja, Conchi, idő előtt távozott az élők sorából, így sajnos már nem tudta megkóstolni, megízlelni fia legújabb, róla elnevezett remekművét. A Villa Conchival Javier Galarretának sikerült új szintre emelnie a Cavát, azaz a spanyol pezsgőt, mely nem azonos a Champagne-nal. A két típus eltérése a szőlő kiválasztásában, a talajadottságokban, valamint az éghajlati feltételekben rejlik elsősorban.

A Villa Conchi Cava szemet gyönyörködtető és minőségileg is kiemelkedő. Háromféle őshonos szőlő házasításából született meg: 40% Xarel-lo (karaktert, aromát, testességet kölcsönöz az adott tételnek), 30% Macabeo (lágyságot, frissességet, gyümölcsösséget ajándékoz a bornak) és 30% Parellada (eleganciát nyer a Cava tőle). Ragyogó zöld és arany színben pompázik, elegáns, finom buborékokkal. Illatában intenzív gyümölcsös aromák dominálnak enyhe pirított jegyekkel. Ízében kerek, lendületes, gyümölcsös és nagyon frissítő, visszaköszönnek benne Penedés terroirjának jellemzői, talajának ásványossága. Hosszú lecsengéssel bír.

Tökéletes aperitifként vagy saláták és könnyű halételek, tengeri ételek kísérőjeként. Remekül illik a spanyol tapashoz, az olasz rizottóhoz, valamint sajtfélékhez, kiváltképp juhsajthoz. Articsókából és spárgából készült fogásokkal is jól harmonizál.

Alkoholtartalma: 0,0% – alkoholmentes

Fogyasztási hőmérséklet: 6 – 8°C

Guia Peñin: 91 pont

James Suckling: 90 pont

Díjazott Cavák:

2017, Brüsszeli Világverseny: Legjobb spanyol habzóbor

2019, Mundus Vini (a bor világa): aranyérem

Amennyiben érdekli Önt a Cava készítése, szeretne többet olvasni ételpárosításokról, klikkeljen az alábbi linkre, és merüljön el a Cavák világában:

Legfrissebb bejegyzéseink

Mégtöbb bejegyzés

0